torsdag 18. november 2010

Blogging som terapi?

De fleste mennesker, spesielt jenter, har ofte mange tanker og følelser som det ikke alltid er like lett å få ut. Det hjelper selvfølgelig å prate om dem, men det er noe med det å prate med de rundt seg ikke alltid er like lett. Grunnen til at noen mennesker oppsøker psykolog er vel nettopp for å prate med noen uavhengige og på denne måten får utløp for slike tanker og følelser men alikevel ikke føle på at det er de nærmeste som får hele "byrden". Kan da blogging fungere som en form for terapi?
Jeg tenker ja!

Her kan man skrive om tanker følelser og refleksjoner, uten at man nødvendigvis trenger å prate med noen face to face, for let's face it, det er ikke alltid lett å være så modig!

En blogg blir jo hva man gjør det til selv, men mange, og jeg er nok en av de, bruker bloggen sin som en form for dagbok som hvem som helst kan ha innsyn i. De tingene man ikke vil prate om, og som blir for personlige kan man bare la være å skrive om..

Blogging er også en måte å få andres perspektiv, og mennesker blir veldig fort satt i egne tanker, på denne måten får man kanskje et annet syn på ting. Om ikke annet så lærer man seg iallefall at mennesker ser på ting på forskjellige måter, og at det ikke betyr noe annet enn at vi er forskjellige.

Hva mener du?


2 kommentarer:

  1. Hej

    Det er specielt at turde dele sine tanker med andre. Mange tænker måske det samme, som dig, men er ikke så modig at sende det online.
    Meget modigt, og sikkert også terapeutisk :-)

    Tak for dine tanker
    Frøken Anker

    SvarSlett
  2. Det er nok sant :) Jeg for min del syntes det i mange tilfeller er lettere her, for man får ikke det granskende blikket og jeg føler det er lettere å "prate til PC sjermen"...

    Men det er nok smak og behag det ;)

    SvarSlett

Lilypie First Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers